facebook
^Fel

 • 1 Méhecske bábcsoport
  Óvodákban, iskolákban, szociális otthonokban és gyermekrendezvényeken vállalunk bábelőadást. Színvonalas, szép darabokkal készülünk, melyek nem csak szórakoztatnak, hanem mindig van aktuális üzenetük, mélyebb értelműk - morális értéket képviselnek.
 • 2 Ifi - klub
  A kamaszkor rendkívül jelentős időszak. Nagyjából ekkor dől el, hogy ki milyen személyiséggé fejlődik, merre indítja életútját. Ezért nem mindegy, hogy ebben az időszakban milyen hatások érik a fiatalokat, milyen tényezők befolyásolják választásukat. Az ifi-klub egy lehetőség…
 • 3 Konferenciák
  Más-más témában szervezünk előadássorozatot, melyben válaszokat adunk egy-egy korosztályt érintő kérdésekre, irányt mutatunk embert próbáló élethelyzetekben és új ismereteket adunk át az érdeklődőknek.
 • 4 Karitatív tevékenység
  Lehetőségeinkhez képest igyekszünk segítni perifériára került, rászoruló embertársainkon. Rendszeresen juttatunk ruha-adományokat az arra rászorulóknak Anyagi támogatást jelenleg rendezvényeinkhez kötődően tudunk biztosítani.
 • 5 Gyerek - kuckó
  A gyermekeké a jövő! Nem mindegy, hogy mire nyílik ki a lelkük, milyen irányt vesz az életük! Célunk, hogy a gyermekek kedves, érzelemgazdag, jószándékú felnőttekké cseperedjenek, akik észreveszik az élet szépségeit és derűt, szeretetet sugároznak maguk körül.

Karácsonyi bábelőadások 2013-ban

Idén karácsony előtt is nagy örömmel készült bábcsoportunk, hogy a gyermekeknek, időseknek elvigye karácsony hangulatát, igazi üzenetét. Hetekkel előtte próbáltuk az új darabot, melynek címe: „A rosszat jóval győzd meg!” 

 

A bábdarab egy rossz családi körülmények között élő fiúról szól, akinek senki nem csomagol uzsonnát az iskolába, ezért társa táskájából veszi el az övét. Ez a társa, Andris, nem tesz lépéseket, pedig rosszul esik neki, hanem még felkínálja a süteményét is, sőt meghívja Bálintot az otthonába, mert nagymamája szilvás gombócot főz, amit Bálint is nagyon szeret.

    

 

A nagymama mesél a közeledő karácsony kapcsán Jézus születéséről és az imádság erejéről. Bálint nagyon jól érzi magát a kedves, szeretetteljes környezetben, szívében hit ébred Isten felé és imádkozik azért, hogy az ő családja is teljes legyen.


Bálint a karácsonyi szünet utáni első iskolanapon nagy örömmel újságolja barátainak, hogy Isten meghallgatta imáját, mert karácsonykor hazajött az apukája és most megint egy család lettek. Örömében elhatározza, hogy ő is megváltozik, nem lesz többé olyan kötekedő, mint eddig…
A kedves darabbal 21 helyszínen 847 gyermek és 280 idős ember számára idézhettük fel a karácsonyi eseményeket és mutathattuk be a szeretet erejét.
Világunkban kicsik és nagyok között is sokszor a kapott sérelmek esetén visszaütnek az emberek. Kevesen próbálják ki azt, hogy a rosszra jóval feleljenek, pedig ennek nagyszerű hatásai vannak. A szeretet meg tudja fordítani az eseményeket!

    

Idén több érdekes dolog is történt velünk. Három új helyszínre is eljuthattunk, egyik Szalánta, ahol nagyon jó kapcsolat alakult ki a helyi vezetőkkel, szívesen várnak máskor is.


Lehetőségünk volt Pécsen bekapcsolódni a Tüke Piac közösségébe, ahol saját készítésű termékeket lehet árusítani. Alapítványunk önkéntesei sok kedves ajándéktárgyat készítettek, amit a piaci napokon megvásárolhattak az emberek, így megismerve, támogatva alapítványunkat. Az Adventi Tüke Piac nyitó napján bábelőadást is tarthattunk a Nagy Ferenc téren, ami érdekes lehetőség volt.

    

 

Talán legnagyobb élményt adta számunkra a Helen Doron Családi Napközivel való új kapcsolat, mivel alapítványunk terveiben szerepel egy hasonló intézmény létrehozása szegény, elhanyagolt gyermekek részére, így az itteni bábozás egyben tapasztalatszerzést is jelentett.

    

 

Karácsonyunk sűrű programokkal terhelt volt, de egyben sok örömet nyújtott, mert adhattunk valódi szeretetet azoknak, akik szívesen fogadták és értékes tanácsot a felnövekvő nemzedéknek. Az ajándékba adott CD-n a gyermekek többször is meghallgathatják a bábdarabot, így könnyebb emlékezni erre: „A rosszat jóval győzd meg!”


A Méhecske bábcsoport tagjai nevében: Zöldi Józsefné, Magdi
 

Alapítvány

Számlaszám: 50800111-15193825

E-mail: nvealapitvany@gmail.com

Adószám: 18275818-1-02

Együttműködő partnereink

Elelmiszerbank3

nea 01

  

  

Keresés

Copyright © 2022 Nem vagy egyedül Alapítvány. Minden jog fenntartva.